De mensen achter Skantiek

Wijbrand Pauw

Wijbrand is opgeleid tot Chemisch Technoloog, maar na zijn opleiding aan de Universiteit Twente in de IT van de bankwereld terecht gekomen. Als IT architect hield hij zich bezig met wat de bank wilde en wat  er qua IT kon en omgekeerd.

Dit  helpt bij de verkoop van houtkachels. Er is veel te doen over houtkachels en het effect op milieu en gezondheid. Zijn achtergrond als Chemisch Technoloog maakt het voor Wijbrand makkelijker om feiten en fabels van elkaar te scheiden, maar ook om mensen te helpen schoner te stoken door stook workshops te geven.

Zijn achtergrond als IT architect helpt klanten in het kiezen van een houtkachel die optimaal voldoet aan alle wensen, maar ook klanten nieuwe mogelijkheden, die ze zelf nog niet kenden, te laten afwegen. 

Dit heeft geleid tot een unieke aanpak waar schoon, duurzaam en verantwoord stoken net zo belangrijk zijn als persoonlijk advies, service en kwaliteit.

Marike Wesseling

Marike is vooral op de achtergrond bezig. Administratie, inkoop, website, marketing, niet altijd direct zichtbaar maar zeker zo belangrijk!

Marike is net zo gepassioneerd over houtkachels en schoon stoken als Wijbrand.

Op vrijdag en zaterdag is Marike ook in de showroom aanwezig om u te helpen.
Historie van Skantiek houtkachels

Skantiek houtkachels is 40 jaar geleden ontstaan doordat  Hans Veggelers, op zijn reizen naar Noorwegen, soms gewoon langs de weg, de mooiste gietijzeren houtkachels zag liggen. Hans vond het zonde dat die kachels daar wegroestten. Hij nam ze mee naar Nederland en restaureerde ze met veel passie en vakmanschap. Door de jaren heen veranderde het bedrijf en werd Hans dealer van veel gerenommeerde merken als Jøtul, Morsø, Contura, HWAM, Dovre etc. Ook zijn vrouw Bartha ging meehelpen. 


 Na een inwerkperiode hebben ze per 1-1-2019 met een gerust hart het stokje doorgegeven aan Wijbrand Pauw en zijn partner Marike Wesseling. 


De passie, het vakmanschap en de drive om echt te helpen zijn gebleven. Stokers helpen schoon, duurzaam en verantwoord hun kachel te stoken is toegevoegd.


Skantiek houtkachels, warm voor binnen, schoon voor buiten

Visie en missie

"Een houtkachel kopen kunt je op veel plaatsen, maar dat is wat ons betreft maar één van de noodzakelijk stappen om thuis te kunnen genieten van het vlammenspel van een goede houtkachel."

Vanuit passie voor vuur, vanuit de overtuiging dat houtkachels  schoon gestookt kunnen worden, vanuit de wens om te helpen de juiste houtkachel te kopen die veilig is, zonder zorgen voor overlast.

Wij zijn geen prijsvechters. Wij doen er alles aan om de klant thuis een mooi en veilig brandende houtkachel te laten hebben. Zonder zorgen om overlast of schadelijke uitstoot.

Geen marketing geklets, geen mooie praatjes die elke verkoper vertelt maar een belofte waar je ons op mag aanspreken!


Download de gratis video 

"Goed stoken in een houtkachel"

Alles wat u moet weten (en dat is veel meer dan je denkt) om zonder overlast en met minimale uitstoot van schadelijke stoffen je houtkachel te stoken. 
  • Wat is goed brandhout (en niet al het onbehandelde hout is geschikt!)?
  • Hoe steek je de houtkachel aan en vul je hem goed bij?
  • Wat maakt een houtkachel een goede houtkachel?
  • Wat maakt een rookkanaal goed trekkend en veilig?
  • Wat doet een houtrook filter (Abcat) met overlast en milieu?
  • Met welke weersomstandigheden moet je niet stoken?

De fascinatie voor vuur, de intense warmte, wegdromen in de dansende vlammen. Zonder zorgen over overlast voor je buren of onnodige milieubelasting!

50%
Direct bekijken