Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Op alle overeenkomsten tussen Skantiek en de klant zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Je kunt deze hier vinden. 


Skantiek werkt niet met vaste prijsafspraken tenzij we dat nadrukkelijk samen overeenkomen. 

De prijs van een houtkachel is opgebouwd uit een aantal delen:

  • prijs houtkachel
  • levering en aansluiting , binnen 40km van Driel is dit €150
  • benodigd enkelwandig rookkanaal en , eventueel, vloerplaat 

Voorbeeld:

voor een woonkamer van 2.6M hoog en een kachel die een bovenuitlaat heeft is er meestal 2m pijp, een afwerkrozet, 2 bochten en een vloerplaat nodig. 
samen met de lever en aansluitkosten is dit ongeveer €450-500 extra bovenop de prijs van de kachel zelf.

rookkanaal

Tijdens de aanleg van een rookkanaal komt het voor dat de situatie , als we een gat maken in het dak of vloer, maakt dat het nodig is om toch 2 bochten te gebruiken omdat een gording, een vloerbalk net anders loopt dat verwacht. 

Als er een flexibele buis getrokken moet worden schatten we de lengte in door verdiepingen te tellen en plafond hoogtes te schatten. En dan kan het best een meter meer of minder zijn. De werkelijk lengte reken ik. Dit is goedkoper dan een vaste prijs afgeven. Daarvoor zal ik  namelijk eerst het kanaal moeten opmeten en moet dus het dak op. Pannen opschuiven en weer terugleggen. 

Daar ben ik daar 1-2 uur mee bezig en berekenen ik. Achteraf een meter buis extra rekenen is goedkoper. En het is natuurlijk ook zo dat die extra meter gewoon nodig is.

Als het minder werk of materiaal is dan de inschatting van de prijsindicatie reken ik dat natuurlijk. Als het meer is dan zal ik ook uitleggen waarom het meer is dan de inschatting.

Een houtkachel kopen is iets heel anders dan het kopen van een nieuwe stoel, koelkast oid. Het gaat om veiligheid, milieu, kwaliteit, service en nazorg. Daar zetten wij ons maximaal voor in!

Betonboringen


Betonboringen voeren we zelf uit omdat we hierdoor zelf de regie houden, indien de situatie het nodig maakt de locatie van een gat nog ter plekke kunnen aanpassen kan dat en we, qua planning en afspraken niet met een derde partij te maken hebben.

Betonboringen door betonnen vloeren moet via een zgn natte betonboring. Niet moeilijk met de juiste apparatuur maar kennen wel wat extra risico's. Er kunnen op de plek van de boring toch leidingen (water, elektra en soms zelfs internet) aanwezig zijn. Als die geraakt worden is herstel, en eventuele schade, het risico van de klant net als eventuele kosten van herstel.

Soms is er ook heel veel wapeningsstaal aanwezig waardoor een boring veel langer duurt dan voorzien, de extra tijd wordt doorberekend.

Indien op de kamer waar geboord (het is dus een water boring!) gaat worden vloerbedekking, laminaat, parket oid ligt en dit niet ruim rond het boorgat verwijderd kan/mag worden is het mogelijk dat er wat water onder de vloerbedekking loopt. Eventuele schade aan de vloerbedekking is risico opdrachtgever.

De boor , het boorstatief, wordt met een plug in de vloer vastgezet. Dit betekent een gat boren en, als vloerbedekking/lamintaa/parket niet voldoende is weggehaald, een 12mm gat. Dit boorgat wordt niet dichtgemaakt.

Er komen steeds meer cellenbeton vloeren waarin vele open kanalen aanwezig zijn. Zie foto hieronder. In een massieve vloer zal al het gebruikte water in de opvangbak komen die bijv in de woonkamer staat tegen het plafond aan vasgezet met een stut. Bij de cellenbeton vloeren zal het water weglopen via de cellen en kan dan toch ergens anders (vaak op de overgang tussen 2 platen, enige lekkage geven.

Gelukkig gebeurt dit meestal niet maar is niet te voorkomen en voor risico opdrachtgever.nullDownload de gratis video 

"Goed stoken in een houtkachel"

Alles wat u moet weten (en dat is veel meer dan je denkt) om zonder overlast en met minimale uitstoot van schadelijke stoffen je houtkachel te stoken. 
  • Wat is goed brandhout (en niet al het onbehandelde hout is geschikt!)?
  • Hoe steek je de houtkachel aan en vul je hem goed bij?
  • Wat maakt een houtkachel een goede houtkachel?
  • Wat maakt een rookkanaal goed trekkend en veilig?
  • Wat doet een houtrook filter (Abcat) met overlast en milieu?
  • Met welke weersomstandigheden niet stoken?

De fascinatie van vuur, de intense warmte, wegdromen in de dansende vlammen. Zonder zorgen over overlast voor je buren of onnodige milieubelasting!

50%
Direct bekijken