Goed stoken in een houtkachel

Leer ook goed stoken in uw houtkachel 

van dé expert in

schoon, duurzaam en verantwoord stoken 

Download de video vol waardevolle tips

Schoon, duurzaam en verantwoord stoken is niet zo moeilijk met onze tips en adviezen.

  • wat geeft onnodig veel overlast
  • wat geeft onnodig veel uitstoot van schadelijke stoffen
  • wat is een goede kachel en een goed rookkanaal
  • en vooral, wat kun je vandaag al doen om schoner, duurzamer en verantwoord te stoken 
50%
Gratis Download

Wat deelnemers zeggen

Eindelijk iemand die echt verstand heeft van schoon stoken!

Ik was al een jaar op zoek naar een goede houtkachel. Schoon, duurzaam en verantwoord vind ik heel belangrijk. Ik heb er veel over gelezen. Ik heb de houtkachel bij Skantiek gekocht. Het eerste bedrijf dat meer over schoon, duurzaam en verantwoord stoken wist dan ik. Ik heb zijn stookbrevet cursus ook gevolgd.  Ik dacht dat ik al best wel goed stookte, maar wat zat ik er naast! 

Ik weet zeker dat ik nu, ook door de hele schone kachel, de Abcat en de vele stooktips heel goed stook.


goed stoken in een houtkachel
Huub, Nijmegen
Passie, kennis en ergens voor staan!

Ik heb een stookworkshop van Skantiek gevolgd in Tuin de Lage Oorsprong in Oosterbeek. Wat een passie voor de houtkachel, hoe hij zijn visie op schoon stoken koppelt aan zijn kennis als Chemisch Technoloog.


Ik ben veel bewuster gaan stoken doordat Wijbrand mij geleerd heeft wat (onnodige) overlast en emissie geeft. Vaak heel logisch maar tot nu toe was ik ook niet zo bezig met bewust stoken.

De middag was heel leerzaam, leuk en inspirerend. Bedankt WIjbrand!

goed stoken in een houtkachel
Marc, Oosterbeek
geen commercieel verhaal
Ik twijfelde eigenlijk een beetje of ik wel naar de cursus "stoken zonder overlast" In Arnhem zou gaan. Zou het niet vooral een manier zijn om te verkopen?


Had er niet meer naast kunnen zitten. Ik heb een 10 jaar oude houtkachel en Wijbrand gevraagd wat ik er mee moest (was een beetje een test...). Hij ging me dus niet een nieuwe proberen te verkopen! Vooral goed hout, goed stoken etc. Ok, heb wel een Abcat gekocht maar dat wilde ik zelf.


Ergens voor staan en dat ook gewoon zeggen!

goed stoken in een houtkachel
Majorie, Arnhem

Leer ook schoon, duurzaam en verantwoord stoken van de expert

Wijbrand heeft, vanuit zijn achtergrond als Chemisch Technoloog, een video laten opnemen over schoon, duurzaam en verantwoord hout stoken. 

Een houtkachel stoken kan overlast en gezondheidsproblemen geven in je buurt. Door goed te stoken is heel veel van de overlast en gezondheidsproblemen te voorkomen. Moeilijk? Nee! Het vraagt wel een beetje aandacht van jou als stoker én een beetje kennis. 


Waar komt overlast vandaan? Wanneer komen er veel schadelijke stoffen vrij? Wat is de invloed van mij als stoker?

En natuurlijk krijg je  tips en adviezen over hoe je overlast kunt voorkomen. Hoe je kunt stoken met nauwelijks uitstoot van schadelijke stoffen.

Een must watch voor iedere houtkachel stoker die schoon, duurzaam en verantwoord stoken belangrijk vindt!