Onze unieke aanpak

Genieten van de warmte en vlammen van jouw houtkachel. 

Zonder zorgen om veiligheid, het milieu of overlast voor de buren.


Met onze unieke aanpak spreekt dit voor zich!

Skantiek houtkachels Wijbrand Pauw

Wat houdt onze aanpak in?

We begrijpen natuurlijk dat je graag een houtkachel in huis wilt; genieten van de warmte, even helemaal tot rust komen en wegdromen bij het fascinerende vlammenspel.

Maar misschien denk je door de negatieve berichten in de media over het effect van houtstook op milieu en over overlast, dat je er beter niet aan kunt beginnen. Wij snappen/delen deze zorg.

Daarom verkopen wij alleen schone kachels. Zo snijdt het mes aan twee kanten: mooi en warm, maar ook duurzaam en verantwoord.

  • Wij hebben  een selectie gemaakt van de houtkachels die voldoen aan de WHO normen voor gezonde lucht.  
  • Expert in schoon, duurzaam en verantwoord stoken 
  • Persoonlijke aandacht, service en nazorg. 
  • Wij zijn erkend installateur. 

Genieten van jouw houtkachel én schoon, duurzaam en verantwoord stoken

In Nederland komen er in 2022 emissienormen (Ecodesign 2022).

Dat  is een flinke verbetering ten opzichte van de huidige regelgeving. Maar de WHO (World Health Organisation) stelt dat gezonde lucht maximaal de helft van de Ecodesign norm voor fijn stof mag bevatten.


Bij Skantiek hebben we er voor gekozen om kachels te verkopen die voldoen aan de WHO norm voor gezonde lucht.

Dat betekent dat wij  streng geselecteerde merken verkopen en soms maar een paar typen van een merk. 

Als de normen in Nederland in de toekomst verder worden aangescherpt,  zit jij met onze kachels nog steeds goed. Bovendien is het beter voor het milieu en veroorzaakt de rook minder overlast.


Jouw houtkachel een sieraad in huis, fijne warmte én schoon, duurzaam en verantwoord. Gecombineerd met persoonlijke aandacht , advies en service is dit waar Skantiek houtkachels voor staat.

Expert in schoon, duurzaam en verantwoord stoken

Wijbrand studeerde Chemische Technologie aan de HTS Groningen en Universiteit Twente. Hij is expert in schoon, duurzaam en verantwoord stoken en laat zien (lees hier de blog) dat dit met de juiste begeleiding helemaal niet zo moeilijk is .

Skantiek heeft een unieke aanpak, die je help te genieten van de fijne warmte, van de magie van de dansende vlammen, van een mooi object in jouw woonkamer. Geen zorgen over overlast en milieu. Meer weten over onze unieke aanpak, wat voor jou het voordeel is van een houtkachel kopen bij een expert in schoon, duurzaam en verantwoord stoken? 

Je kunt ook direct een afspraak maken via contact of de button onderaan de pagina om te bespreken wat onze aanpak voor jou betekent.

Heb je nog vragen?

Om je goed van dienst te kunnen zijn kun je het beste een afspraak maken. Zo weet je zeker dat wij jou de tijd kunnen geven die je nodig hebt om tot een goede keuze te komen.