Thema workshops

Thema workshops, leerzaam, lekker en vooral ook gezellig!

Voor mij gaat de houtkachel over passie, liefde en aandacht voor warmte, vuur en gezelligheid.


Wat is er nu mooier dan, naast genieten van je houtvuur, ook nog eens genieten van een echte Italiaanse pizza, gebakken in een traditionele houtgestookte pizzaoven? 

Voeg daar een goed glas wijn aan toe, één van de vele fantastische speciaal bieren of misschien wel een glas whisky en de avond kan niet meer stuk!

Op de thema avonden krijgen jullie de cursus "stoken zonder overlast" iets verkort omdat we ook samen pizza's gaan bakken en natuurlijk opeten. 

Afhankelijk van het thema vullen we dan aan met het proeven van;

  • Franse en Italiaanse wijn
  • tientallen speciaal bieren
  • prachtige whisky's
  • biologische streekproducten

De kosten bedragen, inclusief pizza's, stookcursus en de proeverij, €25 -35 p/p , dat is afhankelijk van de producten die geproefd gaan worden.


maximum aantal deelnemers: 15 

Wat praktische informatie.

De thema workshops worden allemaal bij Skantiek houtkachels in Driel gegeven. Bij slecht weer vooral binnen, maar bij goed weer buiten onder de bomen. 

Het is een avondvullend programma, daarom beginnen we om 18:30 en eindigt het formele programma zo rond 21:30. Als het gezellig is, het weer het toelaat kan iedereen die dat wil natuurlijk rond het vuur blijven zitten, verhalen vertellen, nog een pizza bakken of, als er nog over is van de proeverij, nog genieten van de producten van de proeverij.

Voor Skantiek is de avond geslaagd als deelnemers een hele mooie, gezellige, avond hebben gehad én wat hebben geleerd over beter stoken in de houtkachel!


Er zijn nog geen data bekend voor de thema workshops. Via de knop hieronder kun je je gegevens invullen en krijg je bericht zodra er een datum bekend is. Het aantal deelnemers is beperkt!

Stoken zonder overlast

Een goed brandende houtkachel is voor mij echt de ziel in het huis. De intense warmte, wegdromen in de dansende vlammen.

Wat ik zeker niet wil is hiermee overlast veroorzaken of, nog erger, mensen gezondheidsproblemen geven doordat ik niet weet hoe ik moet stoken, dat ik niet weet waardoor die problemen ontstaan en hoe ik die, vaak met simpele aanpassingen, kan voorkomen.

Mijn ervaring is dat veel stokers denken best goed te stoken maar toch nog veel kunnen leren op gebied van minder schadelijke uitstoot veroorzaken.


De cursus "stoken zonder overlast" helpt stokers veel beter te stoken.

Het resultaat is dat de kachel mooier brandt, met minder hout, een schonere ruit én met de wetenschap dat je minder schadelijke uitstoot veroorzaakt.


Een win-win situatie die met weinig moeite te bereiken is!

Nieuwe Thema Workshops

Vanaf september 2021 ga ik de thema avonden organiseren. Wil je erbij zijn? Schrijf dan alvast in en wij sturen snel de datums

Your information is safe with us