26 juli 2021 

houtkachels en rookkanalen flink duurder door hoge staalprijzen

De kranten staan er vol van, grondstofprijzen stijgen enorm en levertijden lopen op. Sommige staalsoorten zijn met 200-300% gestegen! En dit raakt inmiddels ook de houtkachel.

Het is al vele jaren gebruikelijk dat kachelfabrikanten in juli hun prijzen aanpassen aan de markt. Meestal was dat 2-4%. Dit jaar is dat heel anders! Sommige merken zijn 20% (zoals HWAM) duurder geworden. Veel andere merken 6-10% maar hanteren dan een kg toeslag dus afhankleijk van het gewicht van de kachel komt er een bedrag bij. Anderen hanteren een maandtoeslag afhankelijk van de staalpijzen.

Ook de rookkanalen zijn flink gestegen, ook hier is 10% geen uitzondering. 

De meeste fabrikanten hebben ook al aangeven niet te kunnen garanderen dat er komende maanden niet nog een prijsverhoging aankomt.

En alsof het niet genoeg is, levertijden lopen ook flink op. Waar vorig jaar 3-4 weken gebruikelijk was en dat liep dan een beetje op naar 6 weken met Kerst. Nu is 6 weken al heel gebruikelijk. En het seizoen moet nog beginnen! 

Reactie plaatsen

Download de gratis video 

"Goed stoken in een houtkachel"

Alles wat u moet weten (en dat is veel meer dan je denkt) om zonder overlast en met minimale uitstoot van schadelijke stoffen je houtkachel te stoken. 
  • Wat is goed brandhout (en niet al het onbehandelde hout is geschikt!)?
  • Hoe steek je de houtkachel aan en vul je hem goed bij?
  • Wat maakt een houtkachel een goede houtkachel?
  • Wat maakt een rookkanaal goed trekkend en veilig?
  • Wat doet een houtrook filter (Abcat) met overlast en milieu?
  • Met welke weersomstandigheden moet je niet stoken?

De fascinatie voor vuur, de intense warmte, wegdromen in de dansende vlammen. Zonder zorgen over overlast voor je buren of onnodige milieubelasting!

50%
Direct bekijken