10 november 2018 

Sfeer, gezonde warmte, energie besparen én schoon stoken gaan samen met onze hulp!

Een huis zonder houtkachel is een huis zonder ziel. Een goede houtkachel geeft sfeer, gezelligheid én gezonde warmte in uw huis waardoor het een echt thuis wordt.

Lekker wegdromen in het fascinerende vlammenspel, genietend van de intense warmte die de kachel uitstraalt. Samen met een goed glas wijn genieten, tot rust komen. Iedereen die een houtkachel kent weet wat dit betekent.

Maar u leest ook de kranten, volgt het nieuws. Is de houtkachel niet het nieuwe roken? Is nu nog een houtkachel aanschaffen niet gewoon asociaal naar de buren, naar het milieu?

Terechte vragen maar onze reactie is heel duidelijk. Stoken zonder overlast , met extreem lage uitstoot is mogelijk! Maar dat gaat niet vanzelf, Daar moet u wat voor doen (of laten) en wij moeten u heel goed adviseren.

Misschien wel de grootste verbetering van de modernste kachels is de veel lagere uitstoot van schadelijke stoffen. De nieuwste kachels stoten nagenoeg geen fijnstof meer uit. Ook hinderlijke houtrook wordt zeer sterk teruggedrongen.

De moderne houtkachel stoot tot wel 1000 keer minder schadelijke stoffen uit dan een open haard en tientallen keren minder dan de houtkachels van 15 jaar en ouder.

Met alleen een hele goede houtkachel bent u er niet. U, de stoker, heeft een hele grote invloed op overlast en emissie.

Skantiek houtkachels heeft hier 6 belangrijke voor die , als ze allemaal kloppen, er voor zorgen dat u zonder overlast en met nagenoeg geen emissie stookt. U blij en uw buren en buurt blij!

 • goed hout (niet alle hout soorten zijn even geschikt)
 • goed gekloofd en droog hout
 • goede kachel
 • goed en veilig rookkanaal
 • alleen stoken bij gunstige weersomstandigheden
 • gebruik een houtrook katalysator

 

Hoe weet u nu of uw rookkanaal goed is, of u een kachel koopt die past bij uw wensen? Dat is niet altijd even makkelijk en al helemaal niet een algemeen verhaal wat voor iedereen hetzelfde is. Daarom heeft Skantiek houtkachels een unieke aanpak waarin we samen de tijd nemen om te kunnen kiezen. Want kunnen kiezen betekent dat u weet wat mogelijkheden zijn, wat de voors en tegens zijn, wat er in uw situatie, uw huis wel en niet kan. Als dat helder is, dan is een houtkachel kiezen een kwestie van “die vinden we mooi en past binnen ons budget”.

Deze aanpak begint bij een gesprek in de showroom (vaak een uur) en , als het duidelijker wordt, een vervolggesprek bij u thuis. Omdat elk huis, elke situatie toch anders is. Achteraf zeggen “hadden we dat maar geweten” of “hadden we toch maar die andere kachel gekocht” kan leiden tot het gevoel van “we hebben een miskoop gedaan”. Voor u niet leuk en voor ons ook niet. Wij doen alles om u zo goed mogelijk te helpen de juiste keuze te maken!

Skantiek houtkachels geeft ook regelmatig stookcursussen (1 avond) en het stookbrevet (2 avonden). Het stookbrevet is een verdieping op de stookcursus en na afloop weet u alles van schoon en zonder overlast stoken.

Een goede houtkachel is ook heel goed regelbaar zodat hij zich precies kan aanpassen bij de warmte die u nodig heeft. Op een kille voorjaarsdag even de kachel aan, even de kou uit het huis zodat de CV uit kan blijven. Dit levert een forse besparing op uw gasrekening op!

U blij met een fantastisch mooi brandende houtkachel, die gezonde warmte geeft, die op uw gasrekening bespaart én een blije buurt! Met onze unieke aanpak bijna vanzelfsprekend!

Reactie plaatsen

Download de gratis video 

"Goed stoken in een houtkachel"

Alles wat u moet weten (en dat is veel meer dan je denkt) om zonder overlast en met minimale uitstoot van schadelijke stoffen je houtkachel te stoken. 
 • Wat is goed brandhout (en niet al het onbehandelde hout is geschikt!)?
 • Hoe steek je de houtkachel aan en vul je hem goed bij?
 • Wat maakt een houtkachel een goede houtkachel?
 • Wat maakt een rookkanaal goed trekkend en veilig?
 • Wat doet een houtrook filter (Abcat) met overlast en milieu?
 • Met welke weersomstandigheden moet je niet stoken?

De fascinatie voor vuur, de intense warmte, wegdromen in de dansende vlammen. Zonder zorgen over overlast voor je buren of onnodige milieubelasting!

50%
Direct bekijken