checklist vervangen open haard door inzethaard
Wijbrand Pauw
05/07/2021
1 min
0

checklist vervangen open haard door inzethaard

05/07/2021
1 min
0

Checklist vervangen open haard door inzethaard

Een open haard is bijna altijd te vervangen door een inzethaard. In de blog open haard vervangen heeft veel voordelen kun je lezen waarom de open haard vervangen een goed idee is.

Een inzethaard is niet duurder dan een goede houtkachel. Het maakt natuurlijk wel uit of je een simpele haard wilt met een grote voorruit of een inzethaard wilt met zijruiten (ja dat kan ook) of misschien wel een prachtige roomdivider met een tunnelhaard zodat je van 2 kanten prachtig zicht, en warmte, hebt van de haard.

checklist werkzaamheden vervangen open haard

  • verwijderen binnenwerk open haard
  • aanpassen gat van de open haard zodat er een standaard inzethaard geplaatst kan worden (een maatwerk open haard kan ook maar is vaak duurder dan aanpassen gat)
  • zit er een klep in schoorsteen
  • is er een , vaak metalen, rookgeleider bovenin open haard? zo ja, dan moet die er soms uit afhankelijk van situatie
  • is het rookkanaal nog een gemetseld kanaal? Dan moet er een RVS flexibele buis is
  • is het rookkanaal recht omhoog of loopt het ergens schuin weg?
  • hoe hoog is de schoorsteen
  • is de schoorsteen makkelijk te bereiken

Je snapt dat de antwoorden heel specifiek zijn voor jouw huis. De kosten van het vervangen van de open haard zijn dus ook afhankelijk van de situatie. Als je een afspraak met ons maakt om bij jouw thuis te komen kijken wat vervangen voor jouw betekent is het handig als je al zoveel mogelijk vragen uit de checklist weet. Lukt het niet om sommige vragen te beantwoorden? Geen probleem, dat onderzoeken we dan tijdens de afspraak.

Wij zijn ook dealer van Meteor inzethaarden. Deze haarden zijn prijsgunstig, kunnen zeer schoon branden, hebben een hoog rendement (80%). Als één van de weinige merken kunnen Meteor haarden volledig op maat gemaakt worden. Het is daarom altijd mogelijk om je open haard te vervangen door een inzethaard.

 

Reacties
Categorieën