06 mei 2020 

Open haard vervangen door inzethaard

Inzethaard goede vervanger voor de oude open haard

Inzethaarden zijn goede vervangers voor de open haard. De open haard verbruikt veel hout en geeft maar weinig warmte. De open haard is ook slecht voor de lucht in uw woonkamer. De hoeveelheid fijnstof kan in uw woonkamer hoger worden dan de lucht direct naast een drukke snelweg. Ook de rook uit de schoorsteen bevat veel schadelijke stoffen. Zeker voor mensen met astma en andere longproblemen kunnen veel last hebben van open haarden.

Een inzethaard lost al deze problemen op. Een rendement van boven de 80%, dus veel warmte en geen fijnstof in de woonkamer. Doordat de Meteor zo efficiënt brandt is de hoeveelheid fijnstof  laag, tot wel een factor 5 lager dan de Ecodesign 2022 norm die ook in Nederland ingevoerd gaat worden. Een gerust gevoel dat uw inzethaard nu al  beter presteert dan de norm en u dus ook goed zit als de normen aangescherpt gaan worden.

Als één van de weinige merken maatwerk mogelijk

Inzethaarden hebben nog een belangrijk voordeel. Ze zijn volledig op maat te maken dus is het altijd mogelijk om in uw oude open haard een moderne, mooi brandende inzethaard te plaatsen. Inzethaarden kunnen ook alleen een maatwerk sierlijst krijgen. Handig als de open haard net 1-2 groter is dan de standaard inzethaard. Dan kan de inzethaard zonder breekwerk toch eenvoudig geplaatst worden.

Voor een goede werking van de inzethaard is het wel nodig dat er een RVS flexibele buis in de schoorsteen zit. Open haarden hebben vaak nog een gemetseld kanaal, Dat geeft problemen met trek, veiligheid en minder goed en schoon branden.

Prijs indicatie vervangen open haard door inzethaard

Een goede inzethaard is niet duurder dan een goede houtkachel. Het slopen, aanpassen en installeren is vaak wel meer werk dan bij een houtkachel. Een prijsindicatie maken voor de vervangingen van je open haard kunnen wij alleen maken als we jouw situatie ter plekke hebben bekeken. Hiervoor is het nodig dat je hier een afspraak maakt.

slopen, aanpassen rookkanaal en installatie in één hand

Wij kunnen het hele traject van verwijderen van de oude open haard , trekken van een RVS flexibele buis en plaatsen van de inzethaard voor u uitvoeren. Meestal kunt u aan het einde van de dag al genieten van uw nieuwe inzethaard!

In deze blog kun je meer lezen over wat er nodig is om de open haard te vervangen door een inzethaard. In deze blog staat ook een checklist die handig is om zoveel mogelijk te beantwoorden zodat wij een goede prijsindicatie kunnen maken van de kosten.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Download de gratis video 

"Goed stoken in een houtkachel"

Alles wat u moet weten (en dat is veel meer dan je denkt) om zonder overlast en met minimale uitstoot van schadelijke stoffen je houtkachel te stoken. 
  • Wat is goed brandhout (en niet al het onbehandelde hout is geschikt!)?
  • Hoe steek je de houtkachel aan en vul je hem goed bij?
  • Wat maakt een houtkachel een goede houtkachel?
  • Wat maakt een rookkanaal goed trekkend en veilig?
  • Wat doet een houtrook filter (Abcat) met overlast en milieu?
  • Met welke weersomstandigheden moet je niet stoken?

De fascinatie voor vuur, de intense warmte, wegdromen in de dansende vlammen. Zonder zorgen over overlast voor je buren of onnodige milieubelasting!

50%
Direct bekijken