Als u naast mooi ook veiligheid , zonder overlast, schoon, duurzaam en verantwoord stoken belangrijk vindt?

Een houtkachel kopen vraagt meer dan een mooie kachel uitzoeken in een folder. Bij Skantiek houtkachels zeggen we wel eens, een beetje als grapje, wij verkopen geen houtkachels. Raar natuurlijk maar het raakt wel de essentie waar wij voor staan. Voor de klant een houtkachel uitkiest is het handig dat de klant begrijpt of mogeljkheden in zijn situatie van toepassing is. Dat begint met vragen stellen “wat zoekt u, wat verwacht u van de houtkachel” , “heeft u hier wel eens aan gedacht?” etc. Regelmatig horen we dan “dat wisten we niet, zo hebben we dat nooit begrepen”.

Een goede houtkachel is afgestemd op uw wensen en uw woning

Wat voor de ene situatie een goede houtkachel is, kan in een andere situatie wel een slechte zijn. Zonder te weten wat in uw situatie de voors en tegens zijn, is een goede keuze maken moeilijk. Wij proberen te voorkomen, dat een klant later zegt “had ik dit en dat maar geweten, dan had ik een andere keuze gemaakt”

Wij hebben een selectie gemaakt van de schoonste houtkachels. In deze blog leest u daar meer over. Met onze selectie hoeft u geen concessies te doen aan sfeer of uiterlijk.

 • Wilt u strak design , prachtig zicht op de vlammen en heel erg schoon en zuinig? Dan hebben wij bijvoorbeeld Attika.
 • Wilt u klassiek modern gietijzer? Dan vindt u bij Contura vast wat u zoekt.
 • Wilt u vooral heel schoon, heel goed regelbaar en een neutrale uitstraling? Heta heeft de schoonste houtkachel die er te koop is.
 • Charnwood maakt hele mooie kachels met een klassieke uitstraling. Wij verkopen ze veel voor in schouwen. Strak en toch klassiek én heel mooi en schoon brandend!
 • Wilt u de langzame warmte van een speksteen kachel? Heta, Contura, Jydepeijsen hebben mooie modellen
 • Wilt u langzame warmte, maar vindt u speksteen wat minder mooi? Houdt u van strak design? Kijk dan eens bij de haarden van Leenders.

Rookkanaal

Naast een goede kachel is het rookkanaal ook belangrijk. Trek, veiligheid, schoon stoken zijn belangrijke ondersteunende onderdelen. Op afstand is niet goed in te schatten hoe een rookkanaal gemaakt moet worden. Dat is een belangrijke reden waarom wij in principe eerst bij u thuis komen zodat, als u besluit een houtkachel bij ons te kopen, er geen verassingen achteraf komen. Voor ons vervelend maar voor u ook. Zeker als er allerlei onvoorziene kosten zijn.

Schoon, duurzaam en verantwoord stoken

De kachel en het rookkanaal vormen de basis waar stoken zonder overlast begint. Maar u, als stoker heeft minstens zo’n grote invloed op stoken zonder overlast en zonder teveel uitstoot.

Skantiek is expert op het gebied van schoon, duurzaam en verantwoord stoken en helpt u graag om uw houtkachel niet alleen prachtig te laten branden maar ook schoon en zonder overlast.

Met onze unieke aanpak helpen wij u bij de volgende 7 punten:

 1. goed droog hout
 2. goed gekloofd hout
 3. goed de houtkachel aansteken en bijvullen
 4. een goede houtkachel
 5. een goed rookkanaal
 6. alleen stoken bij gunstige weersomstandigheden
 7. een houtrook filter gebruiken (zoals tegenwoordig ook in de auto zit)

U een fantastisch brandende houtkachel, uw buren blij dat u uw houtkachel bij Skantiek heeft gekocht!

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Download de gratis video 

"Goed stoken in een houtkachel"

Alles wat u moet weten (en dat is veel meer dan je denkt) om zonder overlast en met minimale uitstoot van schadelijke stoffen je houtkachel te stoken. 
 • Wat is goed brandhout (en niet al het onbehandelde hout is geschikt!)?
 • Hoe steek je de houtkachel aan en vul je hem goed bij?
 • Wat maakt een houtkachel een goede houtkachel?
 • Wat maakt een rookkanaal goed trekkend en veilig?
 • Wat doet een houtrook filter (Abcat) met overlast en milieu?
 • Met welke weersomstandigheden moet je niet stoken?

De fascinatie voor vuur, de intense warmte, wegdromen in de dansende vlammen. Zonder zorgen over overlast voor je buren of onnodige milieubelasting!

50%
Direct bekijken